TRIK
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVOM MESTU I TRAJAĆE VAM I DO DVE GODINE: Evo kako se PRAVILNO RADI, sačuvajte ZDRAVLJE
Brašno je sastavni deo svake ozbiljne kuhinje
Neko voli da kuva sa brašnom, neko bez, ali oni koji vole da mese i spremaju peciva nemaju baš mnogo alternativa. Brašno je, hteli ili ne sastavni deo svake ozbiljne kuhinje. Mnoge domaćice ga redovno kupuju i ređaju zalihe, ali važno je pravilno ga uskladištiti. Jer verovali ili ne i brašno ima svoj rok trajanja.
Brašno većina drži u kuhinji, ili ostavi, međutim, to nije idealna tehnika za skladištenje ove neophodne namirnice.
Belo, pšenično brašno bi, nakon kupovine, trebalo da se stavi u zamrzivač na 48 sati, da bi se sva eventualna jajašca štetočina, koja bi mogla da se nađu u njemu, uništila.
Nakon toga bi brašno trebalo da stavite u čistu, suvu i hermetički zatvorenu kutiju koju ćete staviti na tamno i hladno mesto. Ukoliko takvu kutiju stavite u frižider, rok trajanja ćete mu produžiti na čak dve godine. Međutim, ako planirate da potrošite brašno u roku od godinu dana od dana otvaranja pakovanja, onda možete da ga držite i u ostavi.
U OVOJ VODENICI GLAVNA MONETA JE POVERENJE: Dragan ostavlja brašno bez nadzora, mušterije same daju novac I ZANIMLJIVE PORUKE:
(Espreso/Krstarica)