MORATE ZNATI
EVO ZAŠTO SE LOVORV LIST DODAJE U JELA: Ovo sigurno NISTE IMALI POJMA, a veoma je VAŽNO
Svi dodajemo lovorv list u jela,a niko ne zna pravi razlog!
Mnoge domaćice dodaju lovorov list u jela zbog poboljšanja ukus ai arome, ali to nije njegovar ključna namena! Ovo sigurno niste znali!
Na popularnoj društvenoj mreži je postao viralan video gde profesionalni kuvar govori o tome kako zašto se ovaj začin dodaje u jela.
Pored toga što daje predivnu aromu i ukus svakom jelu, lovor se koristi i da smanji količinu masnoće u istom. Ako ne verujete, prepolovite pile i svaku polovinu stavite u šerpu i prelijte vodom. U jednu dodajte lovorov list, a u drugu nemojte. Kada se piletina skuva videćete kako je u onoj u kojoj se nalazi začin mnogo manje masnoće.
Ovaj popularan i jeftin začin se ne koristi samo za kuvanje, već ublažava i simptome kašlja, virusa, gripa...
(Espreso/Stvar ukusa)