UKUSNO
OVO JE NAJBRŽI KOLAČ: Za pripremu ne treba ni 15 minuta, SKROZ JE ČOKOLADAN a ukus je fantazija
Ukusniji niste jeli
Iako se ovaj čokoladni kolač peče, za pripremu vam neće trebati više od 15 minuta.
Sastojci:
Testo:
2 šolje brašna
2 šolje šećera
pola šolje ulja
2 šolje jogurta
2 kašičice sode bikarbone
2 kašičice tamnijeg kakao praha
Preliv:
10 kašika šećera
10 kašika mleka
100 grama maslaca
100 grama čokolade za kuvanje
Priprema:
U posudu za mućenje stavite praškaste sastojke: brašno, sodu bikarbonu i kakao. Dodajte šećer i dobro promešajte.
Postepeno sipajte jogurt i neprestano mutite kako se ne bi stvarale grudvice i na kraju dodajte ulje.
Mutite mikserom par minuta, sve dok masa ne bude glatka. Okrugli pleh obložite papirom za pečenje i sipajte masu.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 min. Dok se kolač peče, napravite preliv.
U posudicu stavite seckani maslac, mleko, šećer i čokoladu, i mešajte na laganoj vatri dok se sve ne istopi i dok se ne dobije fini gusti preliv.
Pečen i još vruć kolač u plehu isecite na jednake kocke i prelijte svuda sa prelivom. Ostavite kolač da se hladi dok upija preliv.
(Espreso)