Markiza torta, Foto: Printscreen/Youtube/Mogu Ja To Sama
BEZ MUKE I PEČENJA
DOMAĆICE SE KUNU U OVAJ RECEPT ZA OMILJENU TORTU BEZ PEČENJA: Nikad kremastija MARKIZA, kraljica SVIH poslastica
Nikad sočnija, nikad kremastija, domaćice se kunu u ovaj recept
Objavljeno: 10.04.2023. 15:34h
Ivona Jelić
Markiza je torta koja se pravi vrlo jednostavno. Čim ne moramo da palimo rernu sa razlogom nam takve stvari idu na mesto broj jedan, kada su torte u pitanju.
Recepti se za torte često razlikuju, a ovakvu Markizu još niste probali. Nikad sočnija, nikad kremastija. Domaćice se kunu u ovaj recept.
Neophodni sastojci:
- 7 jaja
- 250g putera
- 250g šećera u prahu
- 200g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ekstrakta ruma
- Mleko
- 2 pakovanja piškota (4 table)
- 2 kesice šlaga
Kako se pravi?
- Odvojte od 7 jaja žumanca i belanca. Od belanca umutite sneg i stavite u frižider. U žumanca stavite 250g šećera u prau i dobro umutite. Dodajte ceo puter. Otopite čokoladu, pa dodajte u umućena žumanca i čokoladu. Sipajte u fil jedno 3 kašike ruma da lepo zamiriše, to možete i po soptvenom ukusu, nećete pogrešiti.
- Kada ste to sve lepo umutili, u tu smesu dodajte i prethodno umućena belanca iz frižidera i na najsporijoj brzini umutite fil.
- U okruglu činiju standardne velićine (kao za salatu) obložite folijom. U malo ugrejanog mleka, potapajte piškotu po piškotu i ređajte po obodu činije. Kada celu površinu prekrikjete piškotama, izlijte fil i poravnajte. Zatvorite činiju i fil sa piškotama i stavite da se torta stegne. Potrebno je 2-3 sata.
- Izvadite tortu iz frižidera, prevrnite je na veći tanjir, pa skinite foliju. Umutite šlag od dve kesice šlaga i premažite ili ukrasite tortu po želji.
KRISTIJAN JE NEPONOVLJIV: Golubović napravio Kristini iznenađenje za rođendan koje će pamtiti! Doveo trubače, tu je i TORTA:
(Espreso/Stil)