Riba, Foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

recept

GORDON REMZI OTKRIVA KAKO DA VAM RIBA BUDE SOČNA I UKUSNA: Pre prženja URADITE OVO i biće NAJUKUSNIJA do sada

Naš današnji predlog za ručak je riba po receptu Gordona Remzija

Objavljeno: 10.04.2023. 17:00h

Kada spremaju ribu kod kuće, svi je uglavnom prave na isti način, pohuju je ili peku u rernu. Ako volite da eksperimentišete sa sastojcima, a opet želite da budete sigurni kako će jelo ispasti savšreno,naš predlog je recept za ribu Gordona Remzija. On preko fileta riba sipa proprženi paradajz i luk, a onda i aromatični nadev sa parmezanom, peršunom i hlebom.

Sastojci:

2 fileta ribe po želji

foto: Printscreen YouTube/Hell's Kitchen

so, biber

maslinovo ulje

100 g čeri paradajza

1/2 crnog luka

svež bosiljak

1 veza peršuna

3 parčeta tost hleba

50 g parmezana

Priprema:

Filete ribe posolite i pobiberite, pa propržite minut sa svake strane u tiganju koji ste malo nauljili. Izvadite je, pa u istom tiganju propžite čeri isečen na polutke i sitno seckani crni luk.

foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

Kada povrće omekša dodajte seckani bosiljak. Ostavite još minuta, pa sipajte na tanjir. U blenderu usitnite hleb, peršun i parmezan. Filete ribe stavite u tepsiju, pa preko sipajte smesu sa povrćem, a onda bogato pospite smesom sa hlebom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 6 minuta.

Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)