recept
GORDON REMZI OTKRIVA KAKO DA VAM RIBA BUDE SOČNA I UKUSNA: Pre prženja URADITE OVO i biće NAJUKUSNIJA do sada
Naš današnji predlog za ručak je riba po receptu Gordona Remzija
Kada spremaju ribu kod kuće, svi je uglavnom prave na isti način, pohuju je ili peku u rernu. Ako volite da eksperimentišete sa sastojcima, a opet želite da budete sigurni kako će jelo ispasti savšreno,naš predlog je recept za ribu Gordona Remzija. On preko fileta riba sipa proprženi paradajz i luk, a onda i aromatični nadev sa parmezanom, peršunom i hlebom.
Sastojci:
2 fileta ribe po želji
so, biber
maslinovo ulje
100 g čeri paradajza
1/2 crnog luka
svež bosiljak
1 veza peršuna
3 parčeta tost hleba
50 g parmezana
Priprema:
Filete ribe posolite i pobiberite, pa propržite minut sa svake strane u tiganju koji ste malo nauljili. Izvadite je, pa u istom tiganju propžite čeri isečen na polutke i sitno seckani crni luk.
Kada povrće omekša dodajte seckani bosiljak. Ostavite još minuta, pa sipajte na tanjir. U blenderu usitnite hleb, peršun i parmezan. Filete ribe stavite u tepsiju, pa preko sipajte smesu sa povrćem, a onda bogato pospite smesom sa hlebom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 6 minuta.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)