pažnja
GORDON REMZI OTKRIO NAJVEĆU TAJNU KOJA SE KRIJE IZA OVE HRANE: Nikad je ne jede jer zna gde je SVE PROŠLA
"Znam gde je ova hrana bila i kuda ide"
Kuvar s nekoliko Mišelinovih zvezdica Gordon Remzi ima visoke standarde kad je reč o hrani, a osim svojeg apsolutnog favorita na listi omiljenih jela, otkrio je i što nikada ne bi pojeo.
Iako ima pristup nekima od najskupljih i najluksuznijih sastojaka na svetu, Remzi je otkrio kako bi za svoj poslednji obrok odabrao jedno od najjeftinijih jela na svetu.
„Stojim iza toga. Kunem se u to. I to je jedini obrok koji bih ikada pojeo kao poslednju večeru. To mora biti puni engleski doručak s ekstra dodatkom pečenog pasulja“, rekao je za Insider 2020. godine, prenosi Index.
No budući da je jedan od najpoznatijih TV kuhara na svetu, njegov posao, naravno, uključuje puno putovanja. Od Vijetnama do Indije, pa sve do Hrvatske, on je česti putnik u avionu.
„Nema načina da jedem u avionu. Deset godina sam radio za avioprevoznike, tako da znam gde je ova hrana bila i kuda ide, i koliko je vremena trebalo pre nego što je stigla u avion“, izjavio je u jednom intervjuu za Refinery29.
Pomalo je ironično da je njegova najomraženija hrana ujedno i naziv njegovog restorana na aerodromu Hitrou – Gordon Ramsay’s Plane Food, koji ima 3.4 zvezdice na Googleu.
„Ovo je jedan od najboljih restorana s avionskom hranom koji smo ikada posetili“, jedna je od recenzija, no bilo je i onih koji imaju drugačije mišljenje.
„Gordone Remzi, trebalo bi te biti sram dati svoje ime ovom mestu“ i „supa nije bila užasna, nego samo bljutava, bez ikakvih začina“ neki su od komentara.
Majke i snajke:
(Espreso/Index)