RECEPT
PROJA NA VODI IDEALNA ZA POSLEDNJU NEDELJU USKRŠNJEG POSTA: Samo uz ovaj TRIK vam se neće LEPITI ZA TEPSIJU
Ukus je fantastičan
Uskršnji post se polako bliži kraju i pripremamo se za najveći hrišćanski praznik. Poslednja nedelja posta posti se na vodi i evo jednog recepta za proju. Može se jesti za bilo koji obrok, a ukus je fantastičan.
Pogledajte recept.
Pomešati:
oko 380 g kukuruznog brašna (žuto fino, a ne palenta; toliko sam imala u kesi)
1 prašak za pecivo
1 kašičica himalajske soli
oko 500 ml mlake vode (dodavati po malo sve dok se ne postigne žitkija, tj. ređa masa)
Sipati u pleh za mafine, ali obavezno u korpice od papira, jer ovde nema masnoća - ovo je dijet restriktivna proja i da nema korpica ne bi se moglo izvaditi, jer bi sve zalepilo.
Proja, kao i hleb služi samo za doručak.
Pošto je vreme posta ne možemo jesti proju uz jogurt, već samo uz dosta sveže salate.
Prijatno!
Pogledajte šta kinezi jedu za doručak:
(Espreso/ZamesiUmesiIspeci)