paŽnja
OVAJ RECEPT SEKE ALEKSIĆ SVI PREPISUJU: Obavezno ga napravite za USKRS, tako rade PRAVI VERNICI
Pevačica svake godine farba veliku količinu uskršnjih jaja, a bude ih i više od 80
Seka Aleksić obožava praznike, a u njenom domu svake godine neizostavna je bogata trpeza.
Poznato je da je pevačica Seka Aleksić veliki vernik i da zajedno sa suprugom Veljkom sve pravoslavne praznike obeležava u skladu sa običajima i tradicijom. Otkako su dobili sinove Jakova i Jovana, praznici u njihovom domu imaju posebnu čar, a i ove godine porodica se s nestrpljenjem priprema za Uskrs.
Seka je poznata i kao odlična domaćica, a na njenoj uskršnjoj trpezi svake godine nalazi se mnoštvo đakonija. Jednom prilikom, pevačica je podelila recept za svoju čuvenu "šargarepa tortu" koju tradicionalno priprema.
Sastojci
Za koru:
4 jajeta
250 gr šećera
180 gr rastopljenog maslaca
60 ml ulja
2 kašičice arome vanile
300 gr brašna
400 gr očišćene šargarepe
1 prašak za pecivo
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice soli
Za fil:
400 ml krem sira
200 ml slatke pavlake
180 ml kisele pavlake
120 gr šećera u prahu
"Umutiti prvo jaja, pa dodavati redom ulje, maslac, šećer, vanilu, a potom pomešane sve praškaste satojke - brašno, prašak za pecivo, cimet, so. Na kraju se dodaju šargarepe, sve se dobro promeša, izlije u pleh sa papirom za pečenje i peče u unapred ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Potrebno mi je oko sat i po da ga ispečem, a verovatno u širem plehu treba manje. Zatim za fil umutiti pavlaku i krem sir, dodati šećer, dobro sjediniti i filovati ohlađenu koru. Služiti hladno, još je lepša kad ostoji dan, dva", podelila je Seka svoj recept.
Pevačica svake godine farba veliku količinu uskršnjih jaja, a bude ih i više od 80.
(Espreso/Lepa i srećna)