Pečena riba, Foto: Profimedia
MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA
ŠEF KUHINJE OTKRIO ZAŠTO VAM JE RIBA IZ RERNE UVEK SUVA: To je zbog ove 3 GREŠKE koje pravite
Svim domaćicama ključni problem oko spremanja ribe jeste kako da bude dobro pečena i istovremeno sočna:
Objavljeno: 07.04.2023. 11:32h
Marija Markovic
U toku posta najčešće se jede riba. Evo nekoliko saveta i najčešćih grešaka zbog kojih riba ispada suba i bez ukusa:
Temperatura rerne
Ribu treba da pečete u zagrejanoj rerni. Ako se u isto vreme zagrevaju, svi sokovi će biti u plehu, a vreme pečenja će se produžiti.
Vreme kuvanja
Nemojte da preterujete sa pečenjem. Za ribu je potrebno 20-30 minuta i to ako imate oko 1-2 kg. Da je gotova ukuzuje to što se meso lako razdvaja od kosti.
Ignorisanje punjenja
Bilo bi super da ribu napunite povrćem, crnim lukom, svežim biljem, limunom, puterom... Ovo povećava njenu sočnost i poboljšava ukus.
(Espreso/Stvar ukusa)