recept
BEZ OVE SLANE TORTE NE SME DA PROĐE NIJEDNA SVEČANA TRPEZA: Uvek prva ode sa stola, gosti je NAJVIŠE VOLE
Kremasto i ukusno
Svako voli da pojede dobru slanu tortu na slavama i svečanim trpezama. Možete spremiti jednu od najboljih za Uskrs.
Ni jedna pita joj nije ravna, slana torta koja će oduševiti sve goste na vašoj slavi.
Sastojci:
1 oblanda (5 listova)
400 g krem sira
200 g sitnog sira
150 g majoneza
3 kisele pavlake
4-5 pakovanja trapista (listica)
400 g tanko secene šunke
50-100 g susama
Priprema:
Krem sir, sitan sir, majonez i pavlaku dobro izmesati. Fil podeliti na 4 dela, ali se izmedju svake kore dva puta maze kako bi se dobro zalepile oblande.
Treba ostaviti malo fila i za premazivanje cele torte. Na premazanu oblandu poredjati listice šunke, zatim tankim slojem premazati šunku pa staviti drugi list oblande.Namazati oblandu pa poređati listiće trapista pa opet u tankom sloju namazati fil. Postupak ponoviti još jednom - znači biće dva reda šunke i dva reda trapista.
Poslednji list oblande tanko premazati filom i posuti przenenim susamom.
Tortu ostaviti u frižideru.
Majke i snajke:
(Espreso/Recepti)