Čokoladna torta na tacni, Foto: Printscreen/ YOUTUBE/GESUND UND SCHNELL

ČOKOLADNO ZADOVOLJSTVO

OVU TORTA SE GODINAMA UNAZAD SPREMALA ZA USKRS: Postoji mnogo RECEPATA, a ovako KREMAST do sada NISTE VIDELI

Ovu tortu će da obožaju podjednako i deca i odrasli tako da sigurno sa njom neka greške

Objavljeno: 06.04.2023. 21:27h > 21:30h

Omiljene stvari su nam uglavnom najjednostavnije stvari. Klasika nije bez razloga najzastupljenija u našim kuhinjama.

Rođendani, praznici, bilo kakva prilika, razni recepti za čokoladne torte su vrlo zastupljeni. Međutim, jednostavno je uvek nešto što nam je prioritet, zato vam donosimo jednostavan recept.

Definitivno najbolja i najlepša čokoladna torta koju ćete ikada napraviti, i pojesti. Jednostavno se pravi i nema osobe na svetu kojoj se ova torta neće svideti. Kada bi se birala najbolja čokoladna torta na svetu, ovaj recept bi definitivno ušao u top tri, a sigurno bi i osvojio prvo mesto.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Ovu tortu će da obožaju podjednako i deca i odrasli tako da sigurno sa njom neka greške. Može se ukrasiti na bezbroj načina i praviti za svaki dan ili neku baš posebnu svečanost, rođendane, krštenja pa čak venčanja, jer će ova torta definitivno ostaviti najslađi ikada slatki prvi zalogaj. Sigurni smo da će posle ove torte vaša deca na pitanje koju tortu mama da pravi biti sigurno ova-najbolja čokoladna torta.

Sastojci:

Kora:

  • 8 jaja
  • 5-6 kašika šecera
  • 8 kasika brašna
  • 8 kašike ulja
  • 2 kašike kakaa
foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti
  • 1 prašak za pecivo

Fil:

  • 1/2 litre slatke pavlake
  • 200 g crne čokolade
  • 200 g mlečne čokolade
  • Preliv za kore:
  • 2 kašike kakaa
  • 2 dcl mleka
  • 1 ekstrat ruma
foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

Priprema:

Prvo se savetuje priprema fila, zato što mu treba vremena da se ohladi.

1. korak

Fil za kore: U 1/2 litre slatke pavlake dodati 200gr crne i 200gr mlečne čokolade. Čokoladu izlomiti na kockice. Sve zajedno staviti na slabu vatru da se polako čokolada topi, nikako da vrija. Mešati povremeno da se čokolada i pavlaka sjedine. Kada se čokolada u potpunosti otopi skinuti sa vatre i staviti da se ohladi.

2. korak

Kora: Odvojiti belanca od zumanaca i mutiti belanca dok se ne dobije penasta struktura, potom dodavati šećer. Kada se stegne masa dodati preostala žumanca, potom dodati brašno,ulje i kakao,i na kraju prašak za pecivo. Zagrejati rernu pre pečenja, peći na 180°C oko 35 minuta. Nakon isteka vremene proveriti čačkalicom da li je kora dovoljno pečena, ako nije produžiti pečenja na još nekoliko minuta. Kada se kora ispeče ostaviti da se prohladi i preseći je horizontalno na dva jednaka dela.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

3. korak

Preliv: Kada se kora skroz ohladi, napraviti smesu od 2dcl mleka pomešanog sa 2 kašike kakaa i ekstratom ruma. Natopiti kore sa tom smešom.

Skroz ohlađenu smešu od čokolada i slatke pavlake umititi mikserom dok ne dobijete čvrstu masu. Početi sa filovanjem kora. Više od pola smese staviti na jednu kora i drugu polovinu kore prebaciti nafilovan deo.Ostatak ostaviti da se nafiluje spolja. Po želji možete preko fila da stavite i šlag.

Prijatno!

ĆERKA ANE NIKOLIĆ PROSLAVILA 4. ROĐENDAN! Pevačica naslednici priredila PRAVU BAJKU, torta na 3 sprata, a ona kao PRINCEZA:

(Espreso/Fagor)