Pita sa sirom, Foto: Bakina kuhinja

BAKINA KUHINJA

BAKA OTKRILA KOJU GREŠKU PRAVITE KADA SPREMATE PITU SA SIROM: Zbog toga vam ispadne SUVA, domaćice TO NE ZNAJU

Baka nam je otkrila greške kada pravite pitu sa sirom

Objavljeno: 06.04.2023. 17:35h

Omiljeno jelo u Srba će nam uvek biti pita. Pita sa sirom, zeljem, krompirom, bilo koja vrsta zapravo, samo da su lepo naslagane kore.

Pitali smo jednu baku i otkrila nam je kako da vam pita ispadne savršeno, i gde mlade domaćice najčešće greše kada je u pitanju ovaj specijalitet.

foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 500 gr tankih kora
  • 250 gr mekog sira
  • 100 gr svrdog sira
  • 2 jaja
  • 100 ml jogurta
  • 200 ml mleka
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 50 ml ulja
  • još malo ulja za kore
  • 1/2 praška za pecivo
foto: Bakina kuhinja

Priprema :

  • Izjednačiti sir meksi , dodati jaja, jogurt, mleko ulje, prašak za pecivo kiselu pavlaku i sve izmešati. Tvrd sir krupno izmrviti. Koru tanku staviti na sto pa je premazati grubo uljem, Dodati drugiu koru, preko nje,
  • Koru umočiti u nadev pa staviti na dno do kraja donje ivice. Još jednu koru natopljenu staviti u produžetku.
  • Preko pobacati krupni izmrvljeni sir. Saviti ivice i blako uviti da što više ostane vazduha . Pleh podmazati pa redjati rolnice.
foto: Bakina kuhinja

Mogu se rolnice zaseći malo na manje rolate da se lakše seku kad se ispeku. Premazati uljem i peći na 200 stepeni C 30-40 minuta da lepo zarumene , Vrhunske topi se.

POGAČIJADA U LJUTOVOM! Kišni dan nije omeo ljude, OVO JE RECEPT PERFEKTNU ŠTRUDLU! Manifestacija u znaku tradicije i ljubavi:

(Espreso)