PREUKUSNO
POSNO JELO SA JUGA ĆE VAS OBORITI SA NOGU: Slično je ĆEVAPIMA, Srpkinje su poludele za OVIM RECEPTOM
U susret jednom od najvećih pravoslavnih praznika, a budući da je u toku post, ostavljaćemo Vam posne verzije jela koje se sprema na jugu Srbije
Ovo 40-dnevno uzdržavanje od hrane i pića počinje 28. novembra i trajaće do 6. januara. Kako bi u miru proslavili Vaskrsenje Isusa Hrista, pravoslavni vernici pre svega treba da shvate da post ima duhovni smisao i da je organski povezan sa celokupnim duhovnim životom.
Predlažemo Vam posne ćevape za ručak, evo kako da ih napravite:
Sastojci:
100 g sojinih ljuspica (potopiti u vodu da omekšaju) 2 glavice crnog luka 2-3 čena belog luka 2 kriške potopljenog hleba (voda) 1 rendani krompir peršun vlašac so, biber, vegeta prezle i brašno po potrebi
Priprema:
1. Jednostavno sve sjediniti i dodati samo malo brašna da bi se masa sjedinila.
2. Od mase formirati ćevape i pržiti.
Prijatno!
(Espreso/lepotasrbije.rs)