recept
JEFTIN, A UKUSAN RUČAK OD KROMPIRA I KARFIOLA: Sprema se OČAS POSLA, a preliva se TAJNIM SASTOJKOM
Ovo je lak recept za brzinski ručak sa karfiolom i krompirom koji će se svideti celoj porodici
Jednostavni obroci su nam često prvi izbor kada smo u žurbi, a želim nešto baš ukusno. Danas postoji dosta recepata koje možete da pripremite,a većina namirnica se i dobro uklapa, pa možete da pustite mašti na volju.
Naš predlog je da iskombinujete karfiol i krompir, a onda im dodajte i proprženo povrće za lepši ukus. Na kraju ste to prelijte rendanim sirom i odličan ručak je na stolu.
Sastojci:
400 g karfiola
1 crni luk
1 šargarepa
250 g čeri paradajza
5 čenova belog luka
4-5 krompira
4 jajeta
150 ml pavlake za kuvanje
50 g tvrdog sira
maslinovo ulje
Priprema:
Karfiol isecite na cvetove, pa kratko blanširajte. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, a kada on omekša dodajte i čeri isečen na pola, seckani beli luk i sitno seckanu šargarepu. Pržite dok povrće ne omekša, a onda sipajte u neku posudu.
U istom tiganju propržite krompir isečen na kockice. U činiji umutite jaja koja ste posolili i pobibirili, i u koja ste dodali pavlaku za kuvanje. Pre nego što krompir bude skroz gotov, dodajte proceđeni karfiol, kao i povrće. Promešajte. Preko sipajte smesu sa jajima i pospite rendanim sirom. Poklopite i kuvajte na niskoj temperaturi još 15 minuta.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)