Čokoladne oblande, Foto: Printscreen/Youtube/Domaći Recepti

Uskršnji recept

BEZ OVIH OBLANDI NEMOJTE NI POSTAVLJATI USKRŠNJU TRPEZU: PUNJENJE koje niste probali, SVIMA će IĆI VODA NA USTA

Čokoladne oblande savršeni recept za Uskrs

Objavljeno: 05.04.2023. 22:21h

Oblande su omiljeni sitni kolači kod nas, lako se prave a pune se svim i svačim. Svako ima punjenje koje preferira, a mi vam donosimo sjajan recept tačno pred praznike.

Naš predlog su čokoladne oblande za Uskrs.

Sastojci:

  • 300 ml. mleka
  • 300gr. šećera
  • 250gr. putera ili margarina
  • 200gr. bele čokolade
  • 300gr. mlevene plazme
  • 550-600gr. čokoladnog keksa
  • 100ml. mleka za potapanje keksa
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Glazura:

  • 250gr. crne čokolade
  • 200ml. slatke pavlake
  • Šarene mrvice

Priprema:

Mleko, šećer, puter i čokoladu stavite na ringlu da se istopi. Dodajte keks i sjedinite sve. Ostavite fil da se prohladi. Toplim filom filujte oblandu. Potrebno je 3 lista oblande i čokoladni keks.

Filujete koru oblande, a potom stavljate čokoladni keks koji ste natopili u mleku. Kada završite sa postavljanjem keksa, stavite fil i tako dok ne potrošite materijal. Sve pritisnite sa nečim teškim da se malo slegne. Prelijte sa crnom čokoladom i slatkom pavlakom, pa ukrasite šarenim mrvicama ili orasima.

Odlične recepte i sjajnu atmosferu u emisiji Majke i snajke danas obećava porodica Dimitrijević:

(Espreso/Stil)