Uskršnji recept
BEZ OVIH OBLANDI NEMOJTE NI POSTAVLJATI USKRŠNJU TRPEZU: PUNJENJE koje niste probali, SVIMA će IĆI VODA NA USTA
Čokoladne oblande savršeni recept za Uskrs
Oblande su omiljeni sitni kolači kod nas, lako se prave a pune se svim i svačim. Svako ima punjenje koje preferira, a mi vam donosimo sjajan recept tačno pred praznike.
Naš predlog su čokoladne oblande za Uskrs.
Sastojci:
- 300 ml. mleka
- 300gr. šećera
- 250gr. putera ili margarina
- 200gr. bele čokolade
- 300gr. mlevene plazme
- 550-600gr. čokoladnog keksa
- 100ml. mleka za potapanje keksa
Glazura:
- 250gr. crne čokolade
- 200ml. slatke pavlake
- Šarene mrvice
Priprema:
Mleko, šećer, puter i čokoladu stavite na ringlu da se istopi. Dodajte keks i sjedinite sve. Ostavite fil da se prohladi. Toplim filom filujte oblandu. Potrebno je 3 lista oblande i čokoladni keks.
Filujete koru oblande, a potom stavljate čokoladni keks koji ste natopili u mleku. Kada završite sa postavljanjem keksa, stavite fil i tako dok ne potrošite materijal. Sve pritisnite sa nečim teškim da se malo slegne. Prelijte sa crnom čokoladom i slatkom pavlakom, pa ukrasite šarenim mrvicama ili orasima.
Odlične recepte i sjajnu atmosferu u emisiji Majke i snajke danas obećava porodica Dimitrijević:
(Espreso/Stil)