radi posao
AKO VAM JE OSTALO KUPUSA RIBANCA OD ZIME STAVITE JEDAN SASTOJAK U NJEGA I NEĆE SE POKVARITI: Naši stari imaju CAKU
Ako vam je ostao kupus ribanac od zime evo kako ga možete sačuvati
Kupus ribanac, kao i kiseli kupus, je zimnica koju svaka kuća u Srbiji ima. Sprema se u jesen i jede se tokom cele zime.
Ako vam je ostao kiseli kupus od zime evo kako ga možete sačuvati.
Kako se čuva kiseo kupus tokom leta?
Kiseo kupus možete da sačuvate tokom leta, ako čuvate kacu ili bure na tamnom i hladnom mestu sa stalnom temperaturom. Visoka temperatura je najveći neprijatelj kiselog kupusa.
Ren u buretu će vam pomoći da kupus duže traje. Glavici koju ste već izvadili treba odseći stablo, koje se najbrže kvari, i na to mesto treba staviti so.
Ali u jeku leta ovi saveti su teško primenljivi. Tada možete da izvadite glavice, pažljivo odvojite listove i da ih stavite u zamrzivač u plastičnim kesama.
Druga varijanta je da poređate listove kupusa ili nasečeni kupus u tegle, dopunite teglu do kraja rasolom iz kupusa, i da sterilišete tegle 7-10 minuta. Tako ćete tokom cele godine pri ruci imati kiseo kupus.
Pogledajte kako se prave najbolje sarmice od zelja:
(Espreso)