Gulaš, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HEARTY AND TASTY

savršenstvo

OVAKO MAĐARI PRAVE SVOJ TRADICIONALNI GULAŠ: Caka je u PAPRICI, pogledajte šta tačno rade (RECEPT)

Gulaš ćete od sada praviti samo na ovaj način

Objavljeno: 05.04.2023. 12:26h

Ako ste se nekad pitali kako Mađari zapravo prave gulaš, na pravom ste mestu.

Takav ukus se pamti ceo život.

Suština dobrog mađarskog gulaša u paprici koja se koristi u većoj količini.

Sastojci:

1 kg goveđeg mesa

4 glavice crnog luka

3 kašike slatke mlevene paprike

pola kašike ljute mlevene paprike

so

biber

500 grama krompira

pola litre paradajz sosa

goveđi bujon

Gulašfoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Priprema:

1. Četiri srednje glavice luka iseckajte i izdinstajte sa dve otopljene kašike masti, a kada luk omekša dodajte tri pune kašike slatke mlevene paprike i polovinu kašike ljute mlevene paprike (količinu ljute paprike prilagodite svom ukusu,)i dinstajte na laganijoj vatri nekoliko minuta dok paprika dobro ne pusti aromu. Ovaj korak je ključan jer je suština dobrog mađarkog gulaša u paprici koja se koristi u većoj količini. Takođe obratite pažnju da papriku przite na veoma niskoj temperaturi jer vrlo brzo može da zagori.

Gulašfoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

2. Nakon što se sjedinili papriku i luk dodajte goveđe meso i dobro sve promešajte, a zatim pržite meso par minuta. Nakon toga dodajte na kockice iseckan krompir, promešajte, dodajte so i biber po ukusu pola litra goveđe supe i pola litra paradajz sosa. Ja dodajem onaj koji sama pravim ali možete i kupiti.

3. Jelo kuvajte oko 2h na srednjoj temperaturi uz povremeno dodavanje supe. Ali nemojte dodavati previše supe jer je ključno da višak tečnosti ispari i da gulaš postane gust sam od sebe i od krompira jer mi je rečeno da se pravi gulaš nikada ne zgušnjava sa brašnom.

Bonus video:

(Espreso/Kurir stil)