VAŽNO JE
EVO ZAŠTO KRPE I PEŠKIRE NE VALJA PRATI ZAJEDNO: Naši stari su OVO ZNALI, danas skoro svi GREŠE
Kada perete veš, uvek odvajate šaren od belog, a potrebno je odvajati i kuhinjske krpe od peškira.
Pored brisanja suđa, kuhinjskim krpama često obrišemo ruke tokom kuvanja, ali ih koristimo i tokom čišćenja kuhinjskih površina.
Zbog česte primene, kuhinjske krpe su uglavnom mokre, i zbog toga su idealno mesto za razvoj raznih bakterija i klica.
Ako kuhinjske krpe peremo zajedno s peškirima, bakterije i klice se vrlo lako mogu prošiti i na njih, stoga stručnjaci preporučuju da se kuhinjske krpe i peškiri peru odvojeno na visokim teperaturama.
Ukoliko kuhinjske krpe i peškire peremo zajedno u veš mašini, može doći do kontaminacije i širenja štetnih bakterija i klica, pa peškiri kojima brišemo i lice, neće biti u potpunosti čisti.
Ovu grešku skoro svi prave, ali kao što razdvajamo odeću po boji i materijalu, moramo razdvajati i krpe od peškira.
(Espreso/Krstarica)