STARINSKI RECEPT
OVAJ TRADICIONALNI SRPSKI RECEPT SU SVI ZABORAVILI, A SAVRŠEN JE ZA DORUČAK: Ovako su ga spremale naše STARE MAJKE
Ne treba vam ni mnogo vremena, 15 minuta do pola sata, pravi vikend doručak kada nigde ne morate da žurite
Verujemo da nekada imate poteškoće da smislite šta biste jeli za doručak. Srećom u našoj tradiciji postoji mnogo recepata za fantastična i ukusna jela. Jedno od njih je starinsko srpsko jelo - cicvara.
Nije najlakši recept na svetu ali ni najteži. Ne treba vam ni mnogo vremena, 15 minuta do pola sata, pravi vikend doručak kada nigde ne morate da žurite.
Ovaj recept pravi dovoljno cicvare za tri osobe.
Tradicionalno narodno jelo je veoma ukusno i brzo se sprema, a držaće vas dugo sitim.
Sastojci
- voda 2dl
- mleko 2dl
- sir ili kajmak 300g
- kukuruzno brašno 8 kašika
- nerastopljena mast 1 kašika
- so 1 kašičica
Kako pripremiti
Mleko, vodu i mast staviti da prokuvaju, dodati sir, posoliti i izmešati i ostaviti da ponovo prokuva sve zajedno. Kad ponovo prokuva, smanjiti temperaturu, sipati kukuruzno brašno i neprekidno mešati da polako krčka desetak minuta. Kad se po dnu posude uhvati korica, jelo je gotovo. Po želji se može zagrejati kašika masti ili ulja, pa pomeriti sa vatre i sipati kašičica tucane paprike. Ovim se odmah prelije gotova cicvara.
SNAJKE DOŠAPTAVALE KULINARSKE TAJNE MARIJI! Trka sa vremenom, SAVRŠEN RECEPT ZA PILETINU! Obrt usledio kada je SIN izašao na scenu:
(Espreso/ Recepti Žena blic)