Čorbica, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Čorbica za dušu

SPREMITE KAFANSKU ČORBU KOD KUĆE: Dodajte OVAJ sastojak na KRAJU, samo tako će biti KAO U RESTORANU

Objavljeno: 04.04.2023. 21:30h

Svi ste sigurno jeli onu vrstu čorbe koju kada jedemo, već posle prvog zalogaja kažemo da je to hrana za dušu. Ako ste željni da ovakvu čorbicu napravite kod kuće, donosimo vam recept.

Ne morate da idete u restoran - dovoljno je da istu spremite kod kuće po proverenom receptu.

foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HOME KITCHEN WITH DANNY

Da bi kafanska čorbica bila savršeno kremasta i gusta, vrhunski kuvari pred sam kraj dodaju jedan važan sastojak, a to je pavlaka za kuvanje Moja Kravica.

Potrebno je:

  • 1 luk
  • malo ulja
  • 1 celer
  • 1 zelen za supu
  • 1 krompir
  • 1 žumance
  • 1 kašika pavlake
  • Pileće meso od 1 bataka
  • malo svežeg peršuna
  • Pavlaka za kuvanje

Priprema:

Očistiti i iseckati celer, zelen za supu i krompir pa sve staviti u blender da se samelje na sitno. U šerpicu staviti luk da se dinsta na malo ulja, a potom mu dodati i samleveno povrće. Pileće meso odvojiti od koske i iseckati sitno pa dodati u šerpicu da se kuva.

Umutiti žumance i kiselu pavlaku pa je dodati u šerpu sa povrćem i mesom, neprestano mešajući sadržaj. Pred sam kraj kuvanja, dodajte i pavlaku za kuvanje direktno u šerpu. Pustite da sve malo provri, a potom poslužite sa prstohvatom svežeg peršuna.

Rašina kuhinja: Čorba od celera u celeru:

(Espreso/Stil)