Kiseli kupus, Foto: Printscreen Youtube/Kako kiseliti kupus

sjajno

AKO VAM JE OSTALO KISELOG KUPUSA DODAJTE 1 SASTOJAK U NJEGA I NEĆE SE POKVARITI: Naši stari imaju TRIK

Ako vam je ostao kiseli kupus od zime evo kako ga možete sačuvati

Objavljeno: 04.04.2023. 20:02h > 08:57h

Kiseli kupus je zimnica koju svaka kuća u Srbiji ima. Sprema se u jesen i jede se tokom cele zime.

Ako vam je ostao kiseli kupus od zime evo kako ga možete sačuvati.

foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

Kako se čuva kiseo kupus tokom leta?

Kiseo kupus možete da sačuvate tokom leta, ako čuvate kacu ili bure na tamnom i hladnom mestu sa stalnom temperaturom. Visoka temperatura je najveći neprijatelj kiselog kupusa.

Ren u buretu će vam pomoći da kupus duže traje. Glavici koju ste već izvadili treba odseći stablo, koje se najbrže kvari, i na to mesto treba staviti so.

foto: Bakina kuhinja

Ali u jeku leta ovi saveti su teško primenljivi. Tada možete da izvadite glavice, pažljivo odvojite listove i da ih stavite u zamrzivač u plastičnim kesama.

Druga varijanta je da poređate listove kupusa ili nasečeni kupus u tegle, dopunite teglu do kraja rasolom iz kupusa, i da sterilišete tegle 7-10 minuta. Tako ćete tokom cele godine pri ruci imati kiseo kupus.

KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani!:

(Espreso/Bonapeti)