Seckanje luka, Foto: Shuterstock

TRIK ZA KUVANJE

SKRATITE VREME ZA PRIPREMANJE JELA, OTKRIVAMO VAM TRIK ZA SECKANJE LUKA: Kada vidite samo ćete ga tako seći (VIDEO)

Ukoliko vam je potrebno da imate sitne kockice, skoro pa iste veličine, ovaj način seckanja će vam to omogućiti

Objavljeno: 04.04.2023. 19:17h

Kada kuvamo tradicionalna srpska jela, luk je neizbežan sastojak. Ali kad krenemo da ga seckamo sve leti na sve strane. Otkrivamo kako da uštedite vreme i iscekate ovaj neophodan sastojak brzo i efikasno.

Definitivno je jedna od mnogih stvari kada je kuvanje u pitanju, jeste priprema, odnosno sečenje luka. Ljudi ovde uglavnom izgube dosta vremena, a na kraju čak i ne odrade posao kako su zamislili.

foto: Profimedia

Ukoliko vam je potrebno da imate sitne kockice, skoro pa iste veličine, ovaj način seckanja će vam to omogućiti.

Umesto da ga presečete na pola, luk zasecite nekoliko puta, u krug, kao pomorandžu, držeći za vrh, a potom samo iseckajte ostatak.

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku.

Ovako je proteklo kuvanje porodice Nikić:

(Espreso/Krstarica)