RECEPT
UMESTO KUKURUZNOG BRAŠNA UBACITE OVAJ SASTOJAK I PROJA ĆE BITI MNOGO UKUSNIJA: Sada ćete SAMO OVAKO spremati
Pogledajte koji sastojak ga najbolje menja
Proja je jedno od omiljenih jela u Srbiji. Obično se jede za doručak ili večeru, ali služi se i kao prilog za ručak.
Često se desi da domaćicama ponestane kukuruzno brašno bez kog proja ne može da se napravi, ali ne brinite i za to postoji rešenje.
Pogledajte koji sastojak ga najbolje menja.
Sastojci:
Potrebno je:
3 jajeta
1 čaša jogurta
3 čaše palente
1 čaša brašna
1 čaša kisele vode
1/2 čaše ulja
1 kesica praška za pecivo
300 g sitnog sira
Priprema:
U posudu razbiti 3 jaja. Izlupati lepo viljuškom pa dodati jogurt i još malo izlupati.
Dodati palentu, pecivo, brašno.
Preko toga dodati kiselu vodu i ulje.
Sve izmešati kašikom da se smesa izjednači.
Zatim ubaciti 250 grama sitnog sira i lepo umešati u smesu. Smesu izligi u nauljenu tepsiju i odozgo pobacati ostatak sira. Staviti u zagrejanoj rerni na 200C i kada se zapeče smanjiti na 150C i dovršiti pečenje. Prekriti krpom 5 minuta da se prohladi pa seći na kocke.
Savet:
Ovo je jedna od onih suvijih projica koje se malo mrve,ali je mekana i preukusna,i kada je vrela ne možemo se zaustaviti dokle je god ima :)
Pogledajte šta kinezi jedu za doručak:
(Espreso/Recepti)