Proja, Foto: Printscreen

RECEPT

UMESTO KUKURUZNOG BRAŠNA UBACITE OVAJ SASTOJAK I PROJA ĆE BITI MNOGO UKUSNIJA: Sada ćete SAMO OVAKO spremati

Pogledajte koji sastojak ga najbolje menja

Objavljeno: 04.04.2023. 18:12h

Proja je jedno od omiljenih jela u Srbiji. Obično se jede za doručak ili večeru, ali služi se i kao prilog za ručak.

Često se desi da domaćicama ponestane kukuruzno brašno bez kog proja ne može da se napravi, ali ne brinite i za to postoji rešenje.

Pogledajte koji sastojak ga najbolje menja.

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Sastojci:

Potrebno je:

3 jajeta

1 čaša jogurta

3 čaše palente

1 čaša brašna

1 čaša kisele vode

1/2 čaše ulja

1 kesica praška za pecivo

300 g sitnog sira

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Priprema:

U posudu razbiti 3 jaja. Izlupati lepo viljuškom pa dodati jogurt i još malo izlupati.

Dodati palentu, pecivo, brašno.

Preko toga dodati kiselu vodu i ulje.

Sve izmešati kašikom da se smesa izjednači.

Zatim ubaciti 250 grama sitnog sira i lepo umešati u smesu. Smesu izligi u nauljenu tepsiju i odozgo pobacati ostatak sira. Staviti u zagrejanoj rerni na 200C i kada se zapeče smanjiti na 150C i dovršiti pečenje. Prekriti krpom 5 minuta da se prohladi pa seći na kocke.

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Savet:

Ovo je jedna od onih suvijih projica koje se malo mrve,ali je mekana i preukusna,i kada je vrela ne možemo se zaustaviti dokle je god ima :)

Pogledajte šta kinezi jedu za doručak:

(Espreso/Recepti)