UPOZORENJE
OVO POVRĆE SE JEDE TOKOM MAJA I JUNA, A NISTE NI ZNALI ZA OVO: Može da SNIZI HOLESTEROL i utiče na OVU STVAR
Ovo povrće najbolje je tokom maja i jula. U pitanju su tikvice koje pored svega navedenog imaju i brojna lekovita dejstva
Ovo povrće je dostupno tokom cele godine, što je jedna velika prednost, jer možete da ga jedete veoma često, što će vašem zdravlju da mnogo toga dobrog donese. Skoro svi njeni delovi su jestivi.
Ipak, ovo povrće najbolje je tokom maja i juna. U pitanju su tikvice koje pored svega navedenog imaju i brojna lekovita dejstva.
Tikvice za holesterol
Tikvica je jedna od retkih namirnica koja je bez holesterola, a samim tim je možete uključiti u svoju ishranu za snižavanje holesterola. Rastvorljiva vlakna mogu da ometaju apsorpciju holesterola. Ovo pomaže da snizite nivo lošeg ili LDL holesterola u krvi.
Tikvice za mršavljenje
Možda ćete biti iznenađeni ako čujete da će vam konzumiranje tikvica pomoći da značajno izgubite težinu. One imaju izuzetno malo kalorija, ali to vam daje osećaj sitosti. Zbog toga, jedenje tikvica je odličan način da zadovoljite apetit bez preteranog unošenja kalorija.
Tikvice za probavu
Zahvaljujući svom bogatom sadržaju vlakana, tikvica za probavu predstavlja idealnu namirnicu. Međutim, uverite se uvedete vlakna u ishranu postepeno. Suviše brzo povećanje dijetetskih vlakana u ishrani može dovesti do nadimanja, grčeva u stomaku, pa čak i do gasova.
(Espreso/Srbija danas)