ODLIČNO
OVU CAKU ZA FARBANJE JAJA JOŠ NISTE VIDELI: Sve što vam je potrebno već IMATE KOD KUĆE, rezultat je sjajan
Tehnika za farbanje jaja koja će vas oduševiti, a potpuno je prirodna.
Svake godine farbanje jaja predstavlja izazov za domaćice, jer žele da pokažu svu svoju kreativnost. Postoji toliko tehnika pomoću kojih ćete dekoristati kuvana jaja, a sve popularniji postaju prirodni načini, kao što je upotreba voća, povrća, žitarica... Predlažemo vam da ovaj put iskoristite začine i žitaricei tako napravite možda najlepša uskršnja jaja.Čak se i "lepak" pravi potpuno prirodno i to od belanaca i skroba. Pustite mašti na volju i krenite sa ukrašavanjem.
Sastojci:
jaja
1 kašičica skroba
150 ml vode
Za dekoraciju:
kukuruz
pšenica
heljda
pirinač
mlevena paprika
lovorov list
suvi začini
susam
ruzmarin
Priprema:
Stavite jaja da se kuvaju, a za to vreme napravite prirodan lepak od skroba i vode. Pomešajte skrob sa 50 ml vode i lepo promešajte. Preostalu količinu vode stavite da proključa, pa postepeno sipajte smesu sa skrobom. Mešajte i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Kuvana jaja dobro osušite, pa onda četkicom nanesite na deo napravljeni lepak i uvaljajte u začin ili žitaricu po želji. Možete da kombinujete kao što je na slici, a možete da sami osmislite dizajn. Kada završite ostavite ih u kutiji za jaja da se osuše i poređajte u korpu.
(Espreso)