NAUČITE
ŠEF KUHINJE OTKRIO VELIKU GREŠKU KOJU SVI PRAVIMO KADA PRŽIMO SLANINU: Domaćice zbog ovoga ULJE PRSKA na sve strane
Hrskava slaninica je omiljeno jelo mnogih gurmana, a profesionalni kuvar otkriva da ne treba da je pržite u ulju da biste dobili savršene komade
Naime, šef Rojs Betel je na Tiktoku otkrio jednostavan trik za pripremu ukusne, hrskave slaninice, a ona ne podrazumeva prženje u ulju. Nekome će možda zvučati čudno, ali stvarno deluje.
- Ako želite savršeno isprženu slaninicu, potrebno je da je skuvate. Znam da to zvuči kao da neće da deluje, ali stvarno završava posao - kaže kuvar.
On objašnjava ovu metodu pripreme:
- Svako parče slanine je sastavljeno iz dva dela, mišić koji je tamniji deo i salo koje je beli deo. Mišić se isprži veoma brzo dok je salu potrebno nešto više vremena da bude gotovo. Kada sipate vodu preko slaninice ovaj proces se ujednačava, odnosno biće potrebno otprilike isto vremena da se oba dela termički obrade - objašnjava šef.
Dakle, mišić i salo će se ispržiti u isto vreme, ravnomerno i slaninica će biti hrskava i ukusna.
- Sipate taman toliko vode koliko je potrebno da se potopi slanina, a ona je gotova sa kuvanjem kada voda ispari. Meso neće biti preprženo ili izgorelo, a salo će biti taman lepo prženo i hrskavo - pojasnio je kuvar.
Komentari na ovaj njegov post su brojni i uglavnom u vidu zahvalnosti za koristan savet jer im je slanina "ispala odlično"
- Isprobala sam i ispalo je odlično -
- Ispalo je savršeni i olakšalo mi je čišćenje tiganja - samo su neki od komentara na ovaj video savet poznatog kuvara.
Porodice zaradile 50.000 dinara zbog kuvanja:
(Espreso/Srećna republika)