PREUKUSNO
GORDON REMZI OTKRIO TRIK ZA POHOVANA KUVANA JAJA: Njegovu tajnu malo ko je znao DO SADA
Kada ih jednom probate nećete moći da prestanete da ih pravite. Preukusna su,a toliko jednostavna.
Osnovni su izvor proteina, svi ih volimo, a toliko je načina na koje ih možete spremiti. Takođe, nutricionisti savetuju jaja za doručak.
Napravite pohovana kuvana jaja po receptu čuvenog kuvara, Gordona Remzija, a ono što ih čini pravim gurmanlukom jeste to što se oblažu mlevenim mesom, pikantnom kobasicom i jabukom koja daje slatkoću i poseban šmek.
Sastojci:
- 6 jaja
- 250 g mlevenog mesa (po izboru)
- 1 ljuta kobasica
- 1 jabuka
Za poh:
- jaja
- brašno
- prezle
Priprema: U činiji pomešajte mleveno meso, rendanu kobasicu i jabuku, koju ste prethodno oljuštili. Posolite i pobiberite, pa sjedinite. U ključalu vodu, lagano kašikom spustite jaja, pa kuvajte 4,5 minute. Kuvana jaja odmah ocedite i prelijte hladnom vodom. Skinite ljusku, pa uzmite komad mesa i oblikujte pljeskavicu. Stavite jaje u sredinu i obmotajte meso okolo. Vodite računa da sloj mesa ne bude debeo, jer će jelo biti neukusno. Zatim uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja, a onda i u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.
A ovde pogledajte epizodu kulinarskog takmičenenja "Majke i snajke":
(Espreso/Stvar ukusa)