ZA DORUČAK
VIŠE NIKADA NEĆETE PRAVITI POPARU NA ULJU: 1 sastojak je čini SOČNIJOM, a samo tako je SPREMAJU naše BAKE
Naše bake ne koriste ulje, nego ga zamenjuju sa jednim sastojkom
Na ovom doručku su generacije Srba odrasle.
Pravo sirotinjsko jelo koje se sprema očas posla.
Naše bake ne koriste ulje, nego ga zamenjuju sa jednim sastojkom.
Popara je jedno od najboljih i najpopularnijih starniskih jela, koje ne zahteva mnogo vremena, a ni sastojka zbog čega se smatra i sirotinjskim jelom. Međutim, u restoranima, ovo jelo je na ceni.
Starije genreracije podignute su na ovom starinskom jelu, a naše bake čestu su ga pravile za doručak.
Sastojci:
2-3 kriške bajatog hleba
1 kašika masti (ili oko 50 g maslaca)
oko 1 šolja vode
so
sir
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu i ostavite da se ugreje, a zatim dodajte mast i so (po ukusu). Kada voda proključa, dodadti u nju hleb iskidam na komade, te dodati sir po izboru. Promešati i skloniti sa vatre.
Mast je ključan sastojak, jer čini poparu ukusnijom i sočnijom.
Bonus video:
(Espreso/Kurir Stil)