Pita sa jabukama na tacni, Foto: Bakinja kuhinja
topi se
BAKA PITU SA JABUKAMA NIKAKO NE SPREMA BEZ 1 SASTOJKA: Čim to DODATE biće SOČNA, otkrivena je TAJNA RECEPTA
Poslastica koja će vas odmah vratiti u detinjstvo
Objavljeno: 02.04.2023. 08:17h
Nikolina Jokić
Napravite sočnu pitu sa jabukama po bakinom receptom.
Poslastica koja će vas odmah vratiti u detinjstvo.
Topi se koliko je mekana.
Potrebno je:
tanke kore za pitu
4 jabuke
100 gr seckanih oraha
3 kašike barenog pirinča
100 gr suvog grožđa
malo cimeta
Priprema:
Jabuke izrendati dodati orahem suvo grožđe, pirinač, cimet i po želji šećer.
Sve izjednačiti. Koru pouljiti dodati drugu preko nje pa i nju malo premazati uljem pa rasporediti jabuke bogato.
Uviti u rolat i ređati u podmazan pleh.
Malo poseći svaku rolnicu i premazati uljem. Peči na 200 stepeni C 35-40 minuta da porumeni. Posuti prah šećerom i vanilin šećerom.
(Espreso)