recept
RECEPT PROFESIONALCA ZA SAVRŠEN BISKVIT: Jednu STVAR nikako NE SMETE DA DOZVOLITE ili će vam kolač PROPASTI
Poslastičarsk recept za pravljenje biskvita
Ko bolje zna da kaže o kolačima i tortama nego profesionalka ili profesionalac.
Ovog puta, donosimo vam recept o biskvitima prema načinu pripremanja poslastičara.
Sastojci:
25 dkg mekog brašna
15 dkg šećera
1 dcl ulja
1,5 dcl mleka
3 jaja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo(može i pola na ovu količinu)
korica 1 limuna
prstohvat soli
Priprema:
1. U veliku posudu prosijte brašno i prašak za pecivo. Jaja tucite sa šećerom i vanilin šećerom ili aromom vanilije, dodajte so i limunovu koricu. Kad se dobro izradi dodajte ulje i mleko. Polako mešajući dodajte tu smesu pripremljenom brašnu. Mešajte da se ne stvore grudice.
2. Ova masa je dovoljna za kalup torte 26 i dođe baš puno biskvita, jer se fino digne. Nemojte sipati više od 3/4 visine kalupa. Pecite na 180 C, nekih 20-25 minuta, ovisi o rerni. Testo proverite čačkalicom.
3. Vrlo je bitno da ga ne prepečete!
Biskvit bez problema može biti mekan i sočan i do 5 dana.
Bonus video:
(Espreso/ Krstarica)