Biskvit, Foto: PrintScreen/ YouTube/ Moja mala kuhinja

recept

RECEPT PROFESIONALCA ZA SAVRŠEN BISKVIT: Jednu STVAR nikako NE SMETE DA DOZVOLITE ili će vam kolač PROPASTI

Poslastičarsk recept za pravljenje biskvita

Objavljeno: 01.04.2023. 17:16h

Ko bolje zna da kaže o kolačima i tortama nego profesionalka ili profesionalac.

Ovog puta, donosimo vam recept o biskvitima prema načinu pripremanja poslastičara.

Sastojci:

25 dkg mekog brašna

15 dkg šećera

1 dcl ulja

1,5 dcl mleka

3 jaja

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo(može i pola na ovu količinu)

korica 1 limuna

prstohvat soli

Priprema:

Biskvitfoto: PrintScreen/ YouTube/ Moja mala kuhinja

1. U veliku posudu prosijte brašno i prašak za pecivo. Jaja tucite sa šećerom i vanilin šećerom ili aromom vanilije, dodajte so i limunovu koricu. Kad se dobro izradi dodajte ulje i mleko. Polako mešajući dodajte tu smesu pripremljenom brašnu. Mešajte da se ne stvore grudice.

2. Ova masa je dovoljna za kalup torte 26 i dođe baš puno biskvita, jer se fino digne. Nemojte sipati više od 3/4 visine kalupa. Pecite na 180 C, nekih 20-25 minuta, ovisi o rerni. Testo proverite čačkalicom.

3. Vrlo je bitno da ga ne prepečete!

Biskvit bez problema može biti mekan i sočan i do 5 dana.

Bonus video:

(Espreso/ Krstarica)