njami
PRAVA ZAPRŠKA ZA PILEĆU ČORBU SE SPREMA SAMO NA 1 NAČIN: Pravićete je na ZDRAV NAČIN za koji do sada niste ČULI
Više vam neće pasti na pamet da koristite druge načine
Napravite pileću čorbu sa zdravom zaprškom.
Više vam neće pasti na pamet da koristite druge načine.
Ne postoji bolja, a ni ukusnija.
Sastojci:
400 g pilećeg mesa
1 krompir
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
2 kašike pavlake
po potrebi ulje
so
biber - mleveni
1,5 -2 l vode
1 jaje
1 supena kašika griza
Priprema
Kada meso provri, dodati očišćeno povrće sitno iseckano.
Kada meso počne da se odvaja od kosti, isključiti plotnu i procediti tečnost.
Tečnost sačuvati u posebnoj posudi.
Meso i povrće ostaviti da se malo prohladi. Meso odvojiti od kosti i sitno ga iseckati. Upržiti crni luk da bude staklast.
Proceđenu tečnost vratiti u lonac i dodati iseckano, meso, povrće i uprženi luk. Proveriti ukus i dodati so i biber, staviti da samo malo proključa.U posebnoj činiji viljuškom umutiti jaja i kiselu pavlaku.
Skinuti lonac sa plotne i u vrelu tečnost sipati tanak mlaz razređene mase jaja i pavlake, uz istovremeno i neprestano mućenje čorbe viljuškom, ali samo po površini čorbe, nikako u dubinu, da se ne naprave grudvice.
Tek kada se ulije sva masa, promešati celu količinu čorbe. Dodati supenu kašiku griza, promešati i vratiti da provri.
Pri serviranju, može se dodati sitno seckani peršunov list.
Zaprška za pileću čorbu, za koju vam ne treba jaje, može i bez brašna, ako ste privrženi zdravoj ishrani.
kiselo mleko - 2 kašike
brašno - 1 kašika
Pomešate kiselo mleko sa brašnom.
Promešajte žicom, dok se ne umute sve grudvice i smesa ne postane glatka.
Sklonite pileću čorbu sa ringle.
Stavite jednu kulaču tople čorbe i promešajte odmah. Stavite drugu kutlaču i tako dok se ne ujednači temperatura.
Sipajte zapršku u čorbu. Vratite na ringlu i kuvajte 5 minuta.
Isključite i servirajte.
Bonus video:
(Espresp/Alo/Bonaepti.rs)