biće ukusan
OD SADA ĆETE STALNO STAVLJATI 1 SASTOJAK U HLEB: Jedino to mu daje MEKOĆU, nema šanse da STE ZNALI
Jedan sastojak stavite u testo i videćete rezultat
Napravite mekani hleb od kojeg će vam krenuti voda na usta.
Jedan sastojak stavite u testo i videćete rezultat.
Sastojci
Potrebno je:
500 g brašna
1/2 kocke kvasca
1 šolja jogurta
200 ml mlake vode
100 ml ulja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
malo susama
Priprema
U posudi u kojoj ćete mesiti, u mlakoj vodi izmrviti kvasac i dodati šećer, promešati kratko da se otopi, dodati skoro svo brašno i so... Na kraju jogurt i ulje. Umesiti testo koje će biti malo ređe. Dodajte još malo brašna, tek da se ne lepi za ruke. Ostaviti na toplom 30-45 minuta. Da se bar udvostruči. Kratko premesiti i oblikovati hleb u plehu. Pokriti krpom i ostaviti još 15ak minuta. Za to vreme uključiti rernu na 210 stepeni, taman da se zagreje rerna. Premazati hleb sa malo pomešane vode i ulja i posuti susamom. Peći oko 35 minuta dok ne porumeni.
(Espreso/Recepti.com)