UKUSNIJE NE MOŽE
POSNI MAFINI: Pomešajte samo OVA DVA SASTOJKA i nećete im odoleti, idealni su za DORUČAK (RECEPT)
Napravite najlepše posne mafine uz ovaj jednostavni recept.
Sigurno mnogi od vas već imaju po nekoliko recepata za mafine, ali ne škodi da obogatite kuvar još nekim. Oni su vrlo praktični jer mogu da se pripremaju slani ili slatki, ali mogu i da se služe u svakoj prilici, bilo da su neka slavlja ili svakodnevno. Ovo pecivo osim ukusa oduševljava i izgledom, a kako je u toku Uskršnji post predlažemo vam posne mafine sa ajvarom, paprikom i kiselim krastavčićima.
Može da se jede za doručak, večeru ili užinu, a ne treba ni puno vremena za pripremu.
Sastojci:
400 g brašna
150-180 ml ulja
150-180 ml vode
kukuruz šećerac
paprika
kiseli krastavci
1 kašika ajvara
Priprema:
U posudi pomešajte vodu, ulje i brašno. Testo treba da bude malo gušće nego za palačinke. Dodajte seckane kisele krastavce, kiselu papriku i ajvar. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u nauljeni kalup za mafine i pecite na 200°C oko 20-30 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)