Riba na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Cooking With Claudy

savet

ZBOG 1 GREŠKE VAM RIBA POSLE PEČENJA U RERNI BUDE SUVA: Zapamtite to i više nećete grešiti

Ali, postoje i one domaćice koje nisu dovoljno iskusne u kuhinji, pa se dešava da riba koju su pekli u rerni bude suva

Objavljeno: 31.03.2023. 21:31h

Saznajte koje su to česte greške zbog kojih pečena riba ne uspeva uvek.

U toku posta riba se često jede, a pečena zadržava sokove i zdravija je od one pržene u tiganju. Ako je spremite kako treba imaćete odlično jelo koje ne zahteva preterani trud. Ali, postoje i one domaćice koje nisu dovoljno iskusne u kuhinji, pa se dešava da riba koju su pekli u rerni bude suva. Za to postoje 3 razloga, a u nastavku teksta pročitajte i koja.

foto: Printscreen/Youtube/ Dare 2 Cook Now

Temperatura rerne

Ribu treba da pečete u zagrejanoj rerni. Ako se u isto vreme zagrevaju, svi sokovi će biti u plehu, a vreme pečenja će se produžiti.

Vreme kuvanja

foto: Printscreen/Youtube/Cooking With Claudy

Nemojte da preterujete sa pečenjem. Za ribu je potrebno 20-30 minuta i to ako imate oko 1-2 kg. Da je gotova ukuzuje to što se meso lako razdvaja od kosti.

Ignorisanje punjenja

Bilo bi super da ribu napunite povrćem, crnim lukom, svežim biljem, limunom, puterom... Ovo povećava njenu sočnost i poboljšava ukus.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)