Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

UKUSNO

PASULJ SA KOLENICOM, OVO SVAKA SRPSKA KUĆA MORA DA PROBA: Po ovom receptu će ispasti NIKAD UKUSNIJI, zapišite ga

Provereni recept za čorbast pasulj kome dimljena kolenica daje poseban ukus!

Objavljeno: 31.03.2023. 19:54h

Sastojci:

500 grpasulja

1 mesnata kolenica

1 velika glavica luka

2-3 lista lorbera

2 šargarepe

2 čena belog luka

so i biber

ulje

brašno

aleva paprika

peršun

Priprema:

Pasulj potopite preko noći. Ujutru ga stavite u hladnu vodu, pa neka provri na visokoj temperaturi. Odlijte tu vodu, sipajte drugu.

Oljuštite i naseckajte luk i šargarepu. Dodajte u pasulj, dodajte i list lorbera i stavite da se kuva. Za to vreme operite kolenicu, stavite je u drugi lonac, sipajte hladnu vodu da ogrezne pa kad provri izvadite kolenicu a vodu sačuvajte.

foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Prebacite kolenicu u lonac sa pasuljem i sve kuvajte dok se skoro sasvim ne raskuva. Napravite zapršku od brašna, aleve paprike i ulja u tiganju, pa prelijte pasulj koji krčka. Stišajte vatru pa polako dodajte začine po ukusu.

Pred sam kraj dodajte beli luk, prethodno očišćen i sitno iseckan. Kad servirate, dekorišite sitno seckanim listom peršuna.

Recept: Kika K.

(Espreso/Stvar ukusa)