Kolač na na tacni, Foto: Bakina kuhinja

poslastica

RUSI NIJEDNU PROSLAVU NE MOGU DA ZAMISLE BEZ OVE PITE: Podseća na LENJU, ali je i UKSUNIJA OD NJE (RECEPT)

Toliko je jednostavan i ukusan, da ćete recept odmah zapisati

Objavljeno: 31.03.2023. 18:24h > 18:31h

Rusi imaju svoj recept za pitu bez koje ne mogu da zamisle neku proslavu.

Toliko je jednostavan i ukusan, da ćete recept odmah zapisati.

Recept za rusku pitu delovaće jednostavno svima koji su nekada pravili lenju pitu.

foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

Testo je veoma slično, a fil je idealan za slatkouste koji u svaki kolač vole da ubace malo čokolade.

Sastojci:

250 grama maslaca

350 grama oštrog brašna

10 jaja

foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

100 grama šećera u prahu

200 grama običnog šećera

1 kašika ruma

250 grama samlevenih oraha

100 grama čokolade

Priprema:

Umutiti dobro 250 grama maslaca sa jednim žumancetom, jednim jajetom i 100 grama šećera u prahu. U dobro umućeni maslac istrugati koru od limuna, a usuti i 1 kašiku ruma.

Ovaj maslac zamesiti sa 350 grama oštrog brašna i napraviti testo kao za svaku lenju pitu.

foto: Bakina kuhinja

Testo umesiti i rastanjiti na dva jednaka dela. Prvi deo testa staviti na dno pleha, a preko njega premazati nadev.

Nadev pripremiti na sledeći način:

Umutiti osam jaja sa 200 grama šećera, dodati 250 grama samlevenih oraha i 100 grama strugane čokolade.

Preko ovog nadeva staviti drugi deo testa, pa ga namazati razmućenim jajetom. Pleh s pitom staviti u rernu i peći na 180 stepeni na oko 30 minuta, ili dok se ne zgotovi.

Ispečen kolaš iseći na kockice i posuti šećerom u prahu.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Telegraf)