isprobajte
U POSLASTIČARNICI UVEK DODAJU OVAJ SASTOJAK U FIL ZA KREMPITU: Sve vreme je bio TAJNA, sad je otkriveno
Kremu stavite na pleh za palačinke, prekrijte drugim listom isečenim na četvrtine i pospite šećerom u prahu
Prvi put kada je praviš vidiš sve greške koje praviš, drugi put je već nešto, a treći put si majstor krempita, pa što duže znaš krempitu, više ti se sviđa
Krem:
– 6 jaja
– 1 vanilin šećer
– 10 kašika šećera
– 6 kašika brašna
– 1 litar mleka
– 2 kašike gustine
- 1 kesica šljake ili 2 kašike slatke pavlake
Krem za visoku krempitu:
– 6 jaja
– 20 kašika šećera
– 2 vanilin šećera
– 1 kutija (400g) gustine
– 6 kašika brašna
– 5 dc vode
– 2 litra mleka
Priprema: Umešajte jaja, šećer i vanilin šećer, dodajte brašno i skuvajte u mleku. To znači mešanje na laganoj vatri najmanje 10-15 minuta dok ne postane gusta masa. Kada se smesa malo ohladi dodati pripremljenu šljaku i lagano izmešati. Kremu stavite na pleh za palačinke, prekrijte drugim listom isečenim na četvrtine i pospite šećerom u prahu.
Za visoku krempitu:
Pomešajte 6 žumanaca sa 10 kašika šećera i dodajte konzistenciju pomešanu sa vodom i brašnom, pa prokuvajte u mleku. Umutite čvrst sneg od 6 belanaca i 10 kašika šećera, pa ga lagano umešajte u malo ohlađenu kremu i sipajte u dublji pleh između dva lista, a gornji već iseći na kockice za lakše sečenje. Ovo je samo recept za kremu jer ga koristim ne samo za krempitu već i za princeskrofne, ali može da se koristi na milion načina. Izvor: coolinarka.com
(Espreso/Alo)