UKUSNIJE NE MOŽE
JAJA PUNJENA SLANINICOM, PRAVE SE ZA TILI ČAS: Ovaj doručak ćete poželeti baš SVAKO JUTRO na stolu (RECEPT)
Punjena jaja su se služila za predjelo još u starom Rimu, a zbog pikantnog ukusa su nazivana i đavolja.
Bila su nezaobilazna na svakoj gozbi, a kasnije se eksperimentisalo sa namirnicama, pa su se i ukusi menjali. Pune se žumancima i sastojcima po želji, a smesa će biti lepša ako u nju dodate i jogurt ili majonez. Naš današnji predlog su i punjena jaja ukrašena slaninom koja daje poseban šmek, a super su predlog za doručak posle Uskrsa kada vam presotane gomila jaja.
Sastojci:
8 jaja
1/4 šolje majoneza
1/2 kašičice dižon senfa
1/4 kašičice belog luka u prahu
1/4 kašičice slatke paprike
1 kiseli krastavac
4 šnite slanine
Priprema: Jaja skuvajte i skinite im ljusku, pa presecite na pola i izvadite žumanca. Žumanca viljuškom ispasirajte, a onda dodajte majonez, senf, beli luk u prahu, so, biber, slatku paprik i sitno seckani kiseli krastavac. Dobro sjedinite, pa napunite belanca. Ukrasite sitno seckanom slaninom koju ste prethodno propržili.
(Espreso/Stvar ukusa)