Čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

recept

NAPRAVITE ČORBU OD TRI VRSTE POVRĆA: Kombinacija SASTOJAKA daje POSEBAN UKUS, ništa BOLJE niste JELI

Spema se lako, a potrebne su vam tri vrste povrća: grašak, krompir i šargarepa

Objavljeno: 30.03.2023. 10:08h

Čorba koja se brzo sprema bogata je povrćem, a ukusom će osvojiti i one najizbirljivije ukućane.

Spema se lako, a potrebne su vam tri vrste povrća: grašak, krompir i šargarepa.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Sastojci:

4 šargarepe

3 krompira

pola kese graška

magrarin

malo brašna

mirođija

začin

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema:

Istopite margarin u šerpi sa brašnom. Polako dodajte mlaku vodu ovoj smesi.

Ubacite naseckanu šargarepu i grašak. Nakon toga oljuštite kromir, iseckajte ga na kockice i dodajte u čorbu zajedno sa mirođijom i vegetom.

Prijatno!

U videu ispod pogledajte kako se psrema kafanska čorba:

(Espreso/Telegraf)