Torta na tacni, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

poslastica

NIJEDNA PROSLAVA NE MOŽE DA SE ZAMISLI BEZ OVE TORTE: Srbi se dave u NJOJ, ukusnija ne postoji (RECEPT)

Svi će vas pitati kako se sprema

Objavljeno: 29.03.2023. 22:07h

Domaćice kapri tortu redovno spremaju za sve proslave, a malo koja zna da je ovo najukusniji recept za nju.

Svi će vas pitati kako se sprema.

Sastojci

Za koru:

9 belanaca

300 g šećera

2 kašike brašna

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

1 kašika sirćeta

Za žele:

500 g jagoda

300 g šećera

2 kesice pudinga od jagoda

Za preliv:

100 g Menaž čokolade

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

2 kašike ulja

Za fil:

6 dl mleka

2 kesice vanilin pudinga

300 g šećera

FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

9 žumanaca

250 g margarina

200 g šlaga

2 dl kisele vode

Priprema

9 belanaca ulupati sa šećerom, dodati brašno i sirće. Na 180 stepeni peći oko 20 minuta. Jagode pomešati sa šećerom, izgnječiti ih i staviti da se kuvaju. Kada provri, dodati puding, mešati i još vruć žele staviti preko hladne kore. Kada se žele ohladi, Menaž čokoladu otopiti sa uljem i preliti preko želea. Žumanca pomešati sa šećerom i praškom za puding. Mleko staviti da provri, pa dodati smesu sa jajima i kuvati da se dobije fina krema. Kad se ohladi umešati margarin. Namazati preko čokolade. Šlag ulupati u penu i namazati na fil.

Bonus video:

(Espreso/Recepti.com)