ZAPAMTITE TO
PRE PRŽENJA RIBE 1 STVAR OBAVEZNO MORATE DA URADITE: Zbog GREŠKE koju svi PRAVITE ispada SUVA
Mnogi prave grešku zbog koje ispadne suva, a da to i ne znaju
Kako je u toku Vaskršnji post domaćice uveliko spremaju ribu barem jednom nedeljno.
Mnogi prave grešku zbog koje ispadne suva, a da to i ne znaju.
Od sada ćete znati kako treba pravilno da je napravite.
Uvek birajte svežu ribu i kupujte je u proverenim ribarnicama.
Kada se soli
Drugo važno pravilo kod pripreme ribe je vreme soljenja. Mnogi je sole još u fazi mariniranja, ali to će je učiniti suvljom. Najbolje je jelo posoliti u trenutku kada je spremno za serviranje. Takođe, so možete potpuno da izbacite i da je zamenite sokom od limuna ili soja sosom.
Kako se pravilno prži
Uzmite dobar tiganj, zagrejte ga, pa dodajte dovoljnu količinu ulja. Stavite ribu i okrenite je samo par puta. Ako je često budete okretali ona će se raspasti.
(Espreso/Stvar ukusa)