Riba u tiganju, Foto: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

ZAPAMTITE TO

PRE PRŽENJA RIBE 1 STVAR OBAVEZNO MORATE DA URADITE: Zbog GREŠKE koju svi PRAVITE ispada SUVA

Mnogi prave grešku zbog koje ispadne suva, a da to i ne znaju

Objavljeno: 29.03.2023. 19:26h

Kako je u toku Vaskršnji post domaćice uveliko spremaju ribu barem jednom nedeljno.

Mnogi prave grešku zbog koje ispadne suva, a da to i ne znaju.

Od sada ćete znati kako treba pravilno da je napravite.

Uvek birajte svežu ribu i kupujte je u proverenim ribarnicama.

foto: Tamara Trajković

Kada se soli

Drugo važno pravilo kod pripreme ribe je vreme soljenja. Mnogi je sole još u fazi mariniranja, ali to će je učiniti suvljom. Najbolje je jelo posoliti u trenutku kada je spremno za serviranje. Takođe, so možete potpuno da izbacite i da je zamenite sokom od limuna ili soja sosom.

foto: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

Kako se pravilno prži

Uzmite dobar tiganj, zagrejte ga, pa dodajte dovoljnu količinu ulja. Stavite ribu i okrenite je samo par puta. Ako je često budete okretali ona će se raspasti.

(Espreso/Stvar ukusa)