Kiflice, Foto: Printscreen/Youtube/happy_moments_nada
PRSTE DA POLIŽEŠ
STRUČNJAK ZA KETERING OTKRIVA KAKO DA KIFLICE ISPADNU SAVRŠENE: Biće bolje nego iz pekare AKO OVO DODATE U NJIH
Ako vam dolaze gosti, ili samo želite da obradujete svoju porodicu, ovaj recept je idealan za vas!
Objavljeno: 29.03.2023. 12:32h
> 12:52h
Marija Markovic
Naš stručnjak za ketering, Nada Savićević, nam je odala sve tajne savršenih kiflica!
Potrebno je:
- 400 ml mleka
- 100ml ulja
- 100ml jogurta
- Kockica kvasca
- 2,3 jajeta
- Kašika šećera
- Kašičica soli
- Oko 1kg brašna
- 300grama kačkavalja
- 300grama pečenice
Pored kiflica, na Nadicinom profilu možete pronaći i savršeno dekorisne torte sa bogatim ukusima orašastih plodova i čokolada!
Priprema:
- U malo mleka staviti kockicu kvasca i kašiku šećera. Kada kvasac počne da se narasta dodati ulje, jogurt, so i jaja.
- Postepeno dodajte brašno. Testo zamesite da ne bude previše tvrdo.
- Ostavite testo da odstoji na sobnoj temoeraturi 45 minuta do jednog sata.
- Nakon što je nadošlo, podelite testo na 4 lopte, svaku razvucite u krug i podelite na 16 manjih delova.
- Na svaki deo nasekajte pečenicu i kačkavalj podjednako. Možete ih puniti i drugim punjenjem po želji.
- Poređajte ih u podmazani pleh i pecite ih na 180 stepeni 20 do 25 minuta.
- Kada se ispeku, premažite ih istopljenim margarinom.
- Prekrijte krpom dok sve ne upije i odstoji.
- UŽIVAJTE!
A ovde pogledajte slavlje Kaće i Marka:
(Espreso)