OBRATITE PAŽNJU
POLOVINA VAS NE ZNA KAKO SE PRAVILNO KUVAJU JAJA: Kada vidite šokiraćete se, ceo život ste GREŠILI
Koristeći jedan vrh, lako možete očistiti ljusku, a to je da kuvana jaja nakratko prebacite u posudu sa ledenom vodm.
Uprkos činjenici da izgleda jednostavno, mnogi ljudi ne znaju kako pravilno kuvati jaja.
Nedavno smo pisali o jedinom pravom načinu pripreme jaja koji im pomaže da zadrže svoj najbolji ukus i kvalitet. Ovog puta vam donosimo trik za kuvanje jaja koji je oduševio sve domaćice.
Naime, i najiskusnijim domaćicama se dešava da im jaja nisu skuvana kako treba ili kako bi hteli. Srećom, postoji jednostavan način da pripremite jednu od svojih omiljenih namirnica samo po ukusu.
Procedura je sledeća:
Kada sipate vodu (neka bude hladna) u šerpu, pazite da bude 3 cm iznad jaja. Ni u kom slučaju ne sipajte toplu vodu, jer je veća mogućnost da popucaju usled promena temperature. Dodati 1/2 kašičice sode bikarbone, jer će tako kasnije lakše ukloniti ljusku, pa pustiti da provri. Nakon toga odmah uklonite vodu sa šporeta i poklopite. I dalje će se kuvati u vrućoj vodi, a u zavisnosti od toga kakva jaja želite, ostavite ih što više u loncu, piše Stvar uška.
Ako ih ostavite 4 minuta, dobićete meko kuvana jaja i tada će žumanca biti kao kada pripremate poširana jaja.
Ako ih ostavite 6 minuta, žumance će biti malo tvrđe na ivicama, ali i dalje tekuće u sredini.
Ako ih ostavite 8 minuta, žumanca će ostati mekana i kremasta, a ukus će biti savršen.
Ako ih ostavite 10-12 minuta, jaja će biti tvrdo kuvana.
Koristeći jedan vrh, lako možete očistiti ljusku, a to je da kuvana jaja nakratko prebacite u posudu sa ledenom vodom.
Ovde pogledajte koliko je veća cena jaja:
(Espreso/Stil)