Hleb, Foto: Bakina kuhinja

preukusno

U OVAJ HLEB NE IDE KVASAC, A USPEVA BAŠ SVAKOME: Biće MEKAN i DRUGI DAN, recept morate da ZAPIŠETE

Sve što bi trebalo da uradite jeste da sjedinite sastojke i ostavite posudu sa sastojcima za hleb da odstoji u frižideru tokom noći

Objavljeno: 27.03.2023. 18:06h

Napravite domaći hleb za koji vam ne treba kvasac.

Biće svež i drugi dan.

Iako su rafovi prodavnica krcati različitim vrstama hleba, ipak nema ništa lepše nego kad napravite domaći hleb od integralnog brašna sa dodatkom omiljenih semenki.

Sve što bi trebalo da uradite jeste da sjedinite sastojke i ostavite posudu sa sastojcima za hleb da odstoji u frižideru tokom noći.

foto: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook

Sastojci:

400 g integralnog brašna

400 ml vode

kesica praška za pecivo

pola kesice sode bikarbone

4 kašike ulja

foto: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook

kašičica soli

laneno seme

semenke bundeve (po želji)

susam, kim (po želji)

ovsene pahuljice (po želji)

foto: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook

Priprema:

U činiju sipajte brašno, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vodu, so, ulje i tri kašike lanenog semena. Sve dobro sjedinite viljuškom, prekrijte posudu prozirnom folijom i ostavite je preko noći u frižideru.

Ujutro prebacite testo u tepsiju koju ste obložili pek-papirom, oblikujte veknu i premažite je vodom, pospite ovsenim pahuljicama, semenkama lana i/ili bundeve, susamom i/ili kimom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta.

(Espreso/Krstarica)