topi se
DA BI POSNA CARSKA PITA BILA MEKANA MORATE DA SIPATE 1 SASTOJAK U NJU: Malo ko zna da se u tome KRIJE CAKA
Biće mekana samo ako u nju dodate jedan sastojak
Pošto je u toku Vaskršnji post, a domaćice nemaju uvek ideju šta da spreme dobro će vam doći recept za posnu carsku pitu.
Biće mekana samo ako u nju dodate jedan sastojak.
Pite uglavnom nisu komplikovane za spremanje, pogotovo kada se sastojci samo pomešaju i izliju tepsiju. Skoro svi ih vole, bilo da ih pravite sa sirom, mesom, spanaćem ili nekim drugim povrćem, uglavnom nestanu sa stola u rekordnom roku.
Sastojci:
150 g biljnog sira
100 ml ulja
100 g brašna
100 g kukuruznog brašna
1 kesica praška za pecivo
1 crvena kisela paprika
3-4 kisela krastavca
1 paprika
100 g zelenih maslina
100 ml kisele vode
Priprema: U posudi pomešajte obe vrste brašna i prašak za pecivo, a zatim sipajte ulje i kiselu vodu. Sjedinite sastojke, pa dodajte rendani sir i sitno seckane krastavce, kiselu i običnu papriku i masline. Promešajte, pa sipajte u tepsiju koju ste premazali margarinom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)