Posna carska pita u tepsiji, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

topi se

DA BI POSNA CARSKA PITA BILA MEKANA MORATE DA SIPATE 1 SASTOJAK U NJU: Malo ko zna da se u tome KRIJE CAKA

Biće mekana samo ako u nju dodate jedan sastojak

Objavljeno: 27.03.2023. 17:12h

Pošto je u toku Vaskršnji post, a domaćice nemaju uvek ideju šta da spreme dobro će vam doći recept za posnu carsku pitu.

Biće mekana samo ako u nju dodate jedan sastojak.

Pite uglavnom nisu komplikovane za spremanje, pogotovo kada se sastojci samo pomešaju i izliju tepsiju. Skoro svi ih vole, bilo da ih pravite sa sirom, mesom, spanaćem ili nekim drugim povrćem, uglavnom nestanu sa stola u rekordnom roku.

Sastojci:

150 g biljnog sira

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

100 ml ulja

100 g brašna

100 g kukuruznog brašna

1 kesica praška za pecivo

1 crvena kisela paprika

3-4 kisela krastavca

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

1 paprika

100 g zelenih maslina

100 ml kisele vode

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema: U posudi pomešajte obe vrste brašna i prašak za pecivo, a zatim sipajte ulje i kiselu vodu. Sjedinite sastojke, pa dodajte rendani sir i sitno seckane krastavce, kiselu i običnu papriku i masline. Promešajte, pa sipajte u tepsiju koju ste premazali margarinom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)