UKUSNO I JEFTINO
OVAJ KOLAČ MOŽETE NAPRAVITI ZA MANJE OD 400 DINARA: Ukoliko ste milsili da je NEMOGUĆE grešite, MELJE KONKURENCIJU
Ako ste ljubitelj brzih i jefrinih, a preukusnih, slatkiša ovaj recept će vas oboriti sa nogu!
Ako više nemate ideja šta slatko da pravite kada vam dolaze gosti, ili kada vam ukućani traže kolač, ovo je idealno rešenje za vas! Dajemo vam recept za slatke sendviče koje će obožavati cela porodica!
Sastojci:
- 4 jajeta
- 40 g brašna
- 1 kašika kakaa
- 40 ml ulja
- 45 ml mleka
- 65 g šećera
- 1 kašika soka od limuna (po želji)
Za fil:
- 120 ml slatke pavlake
- 1 kašika šećera
Priprema:
Odvojite žumanca i belanca, pa belanaca držite u frižideru dok vam ne zatrebaju. U posudi pomešajte mleko i ulje, pa dodajte prosejano brašno i kakao. Sjedinite, pa dodajte žumanca i opet promešajte dobro. Umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg.
Dodajte u kakao smesu i lagano umešajte. Kalup u obliku kvadrata obložite pek papirom, pa sipajte smesu. Protresite da se izjednači, pa pecite u zagrejanoj rerni na 150°C oko 40 minuta.
Kada se ohladi, koru isecite na pola, da dobijete dva pravougaonika. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i premažite preko jedne kore, pa preklopite drugom. Umotajte u providnu foliju i kratko ohladite u frižideru.
Isecite trouglove i poslužite. Prijatno!
A ovde pogledajte kako se pravi kineski Mesečev kolač:
(Espreso/Stvar ukusa)