recept
DOMAĆICE, OBAVEZNO URADITE OVO PRE NEGO ŠTO ISPOHUJETE BELO MESO: Biće mekanije i MANJE ĆE SE PRŽITI
Tajna je u začinima
Od belog mesa mogu da se prave najrazličitija jela, a najpopularnije je svakako pohovano. Svaka domaćica ima svoj recept za pohovanje, ali isprobajte i ovaj, sigurno će vam se dopasti.
Tajna je u začinima, a jednostavnije je za pripremu, koristi se manje sudova i manje ulja. Bitno je da izlupate meso, da ono bude tanko, jer ćete tako kraće pržiti.
Sastojci:
400 g pilećeg filea
1/3 kašičice suvog đumbira
1/2 kašičice dimljene paprika
1/2 kašičice belog luka u prahu
1/2 kašike susama
1/2 kašičice italijanskog začina
1 jaje
1 kašičica soli
malo biber
1 kašika brašna
prezle
Priprema:
Isecite meso na šnicle, pokrijte providinom folijom i izlupajte čekićem za meso. Tajna je da u jaje dodate đumbir, a zatim i dimljenu papriku, beli luk u prahu, susam, italijanski začin, so i biber, kao i brašno i dobro sjedinite. Uvaljajte meso u dobijenu smesu, pa u prezle, pa pržite na malo ulja po 3 minuta sa svake strane
(Espreso/krstarica)