recept
ROLNICE OD BELOG MESA ZAPEČENE U RERNI: Trik ZLATNE KORICE je samo u OVOM SOSU
Obavezno isprobajte rolnice od belog mesa punjene povrćem
Belo meso možete da pohujete, pržite, grilujete... Pogodno je i kada ste na nekom režimu, a za današnji ručak vam predlažemo zanimljivo jelo od omiljenih sastojaka. Belo meso napunite povrćem, pa urolajte i poređajte u tepsiju. Sve prelijte bešamelom i pecite manje od pola sata. Poslužite samo sa salatom.
Sastojci:
600 g pilećeg filea
1 crni luk
300 g pečuraka
1 paprika
150 g tvrdog sira
Za bešamel sos:
200 ml mleka
40 g putera
1 kašika brašna
so, biber, muskatni oraščić
Priprema:
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa posle minut, dva dodajte i seckane pečurke. Kada omekšaju dodajte i sitno seckanu papriku. Pososlite i pobiberite, promešajte i gotovo povrće sipajte u neku posudu. Dodajte rendani sir i promešajte.
U šerpi istopite puter, pa dodajte brašno i mešajte minut. Zatim sipajte mleko i posolite, pobiberite, pa pospite muskatnim oraščićem. Mešajte sve vreme i kuvajte dok se ne zgusne. Meso isecite na tanke šnicle, pa dodatno istucite čekićem za meso.
Posolite i pobiberite. Na svako parče sipajte kašiku fila, pa urolajte. Ređajte u nauljenu tepsiju i prelijte bešamel sosom. Pecite na 180°C oko 25 minuta.
Pogledajte recept za sočnu piletinu u emisiji Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)