Rolnice, Foto: Bakina kuhinja

recept

ROLNICE OD BELOG MESA ZAPEČENE U RERNI: Trik ZLATNE KORICE je samo u OVOM SOSU

Obavezno isprobajte rolnice od belog mesa punjene povrćem

Objavljeno: 24.03.2023. 23:05h

Belo meso možete da pohujete, pržite, grilujete... Pogodno je i kada ste na nekom režimu, a za današnji ručak vam predlažemo zanimljivo jelo od omiljenih sastojaka. Belo meso napunite povrćem, pa urolajte i poređajte u tepsiju. Sve prelijte bešamelom i pecite manje od pola sata. Poslužite samo sa salatom.

Sastojci:

600 g pilećeg filea

1 crni luk

300 g pečuraka

foto: Printscreen Youtube

1 paprika

150 g tvrdog sira

Za bešamel sos:

200 ml mleka

40 g putera

1 kašika brašna

so, biber, muskatni oraščić

Priprema:

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa posle minut, dva dodajte i seckane pečurke. Kada omekšaju dodajte i sitno seckanu papriku. Pososlite i pobiberite, promešajte i gotovo povrće sipajte u neku posudu. Dodajte rendani sir i promešajte.

foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

U šerpi istopite puter, pa dodajte brašno i mešajte minut. Zatim sipajte mleko i posolite, pobiberite, pa pospite muskatnim oraščićem. Mešajte sve vreme i kuvajte dok se ne zgusne. Meso isecite na tanke šnicle, pa dodatno istucite čekićem za meso.

Posolite i pobiberite. Na svako parče sipajte kašiku fila, pa urolajte. Ređajte u nauljenu tepsiju i prelijte bešamel sosom. Pecite na 180°C oko 25 minuta.

Pogledajte recept za sočnu piletinu u emisiji Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)