Teleća čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

ukusno

RECEPT ZA TELEĆU ČORBU KAO U NAJBOLJIM SRPSKIM KAFANAMA: Caka je samo u OVAKVOJ PRIPREMI MESA

Uz ovaj recept napravićete najbolju teleću čorbu

Objavljeno: 24.03.2023. 20:10h

Teleća čorba je krcata mesom i povrćem, a možete da se služi pre ručka ili kao zamena za glavni obrok. Okrepiće vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza.Obavezno meso prvo propržite jer će tako biti ukusnije.

Obično je služe na slavama i kada su praznici, pa je super predlog i za uskršnji ručak. Kažu da je najbolja ona iz kafane, ali uz ovaj recept nadmašićete i nju.

Sastojci:

600 g telećeg mesa

1 crni luk

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

2-3 kašike ulja

2 l vode

2 šargarepe

2 krompira

2-3 lista lovora

2 kašike brašna

1 kašičica slatke mlevene paprike

2 žumanceta

200 g kisele pavlake

1 veza peršuna peršun

sok od limuna

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite sitno seckani luk, a kada on omekša dodajte meso isečeno na kockice. Nakon što se i meso prodinstalo sipajte vodu, biber u zrnu, so, lovorov list, na kockice isečenu šargarepu i krompir. Smanjite temperaturu i kuvajte dok meso i povrće ne omekšaju.

Pomešajte brašno, slatku mlevenu papriku sa vodom i sjedintie tako da ne ostanu grudvice. Dobijenu smesu sipajte u supu. Kuvajte dok ne provri, pa sklonite sa šporeta. U smesu sa žumancima sipajte malo supe, a onda kada sjedinite vratite u supu. To radite dok je vrela. Dobro promešajte i vaša čorba je gotova.

Recept za kafansku čorbu:

(Espreso/Stvar ukusa)