paŽnja
OVAJ TAJNI SASTOJAK SPREČAVA DA VAM SE ĆUFTE U SOSU RASPADNU: Više vam se nikad neće DESITI, USPEĆE SVAKI PUT
Postoji jedan način za njihovo pravljenje iz koje nema omaške, pa možete uživati u ovom sočnom obroku kad god poželite
Pored sarme i jela sa roštilja, čufte su sugurno jedno od najpopularnijih jela od mlevenog mesa iz domaće kuhinje. One se mogu jesti sa raznim dodacima i prilozima, a mnogi tvrde da su najbolje one koje se jedu uz pire krompir.
Iako popularno, većina domaćica, a posebno onih manje iskusnih, izbegavaju da prave ovo jelo misleći da će im se ćuftice raspasti, te da će upropastiti obrok. Međutim, postoji jedan način za njihovo pravljenje iz koje nema omaške, pa možete uživati u ovom sočnom obroku kad god poželite.
Sastojci:
300 gr mlevenog mesa
korica hleba u mleku
glavica crnog luka
3 čena belog luka
peršunov list
jaje
so, biber, začin
kašičica aleve paprike
Za sos:
kašika ulja
kašika brašna
200 ml kuvanog paradajza
malo kečapa
Priprema:
U mleveno meso (potrebno je da se dvaput samelje) dodati koricu oceđenog hleba koji je stajao u mleku, jaje, seckan crni i beli luk, seckan peršunov list, so i alevu papriku. Sve dobro rukama izjednačiti, praviti male ćuftice i pržiti ih u dubokom ulju. Jaje je obavezni sastojak koji čini da se ćuftice ne raspadnu. Okretati da lepo porumene tokom prženja. Vaditi na papirni ubrus da upije višak masnoće. Na malo ulja propržiti kašiku brašna, pa sipati paradajz, dodati malo kečapa i vode da se sos malo razredi, dodati začin (ako je kiselo i malo šećera). Uz ćufte možete služiti pire krompir ili bareno povrće, zavisi od toga šta više volite.
Uživajte!
Evo kako da napravite profi ćufte kao Italijani:
(Espreso)